A boldogság nyomában

Nemrég több fiatallal is beszélgettünk az életükről, az értékeikről. Ha már így alakult, megkérdeztük őket arról is, hogy mi okoz nekik örömöt. A legtöbb fiatal a sportolást emelte ki, mint örömforrást, de nagyon előkelő helyen végzett a családdal és a barátokkal töltött idő. Több fiatal, lányok-fiúk vegyesen említettek még valamilyen számítógépes játékot, amely örömforrás számukra. Többen szeretik a hasukat, így valamilyen étel, csoki, vagy fagyi szerintük tuti recept a boldogsághoz.

Sokaknak okoz örömöt a facebook, más közösségi oldalt nem hallottunk a beszélgetés alatt.

A rengeteg örömforrás közt megjelent az energiaital és az alkohol is, bár ez csak ez esetek elenyésző részében – mindössze a válaszok 3,5% – fordult elő.

grafikon

A fiatalok bebizonyították akaratlanul is, hogy a sport, a család és a barátok képviselik magasan az örömforrást, és nagyon keveseknek ad örömöt a szerfogyasztás.

Érdekes, hogy később (pusztán a statisztikára támaszkodva) bizony többen fognak rendszeresen dohányozni, valamint alkoholt fogyasztani, pedig tudják, hogy nem ez kell ahhoz, hogy boldogak legyenek.