Munkatársaink

Közösségi ellátás

Szabóné Kiss Tünde

Szabóné Kiss Tünde vagyok, 2006 óta dolgozom a Talentum Alapítványnál szociális munkásként. Szeretem a kihívásokat, az egyszerűséget, az innovatív és kreatív dolgokat. Életem és munkám során meghatározó értékek a tisztelet, a hitelesség, a megértő, de őszinte kommunikáció és a hit.

Szenvedélybeteg emberek és hozzátartozóik számára segítséget nyújtani számomra igazi kihívás, hisz nincs két teljesen egyforma élet, egyforma sors, egyforma probléma.
Időnként elgondolkodtat, megállásra késztet egy-egy igazán problémás élethelyzet, de egyidőben arra ösztönöz, hogy utat találjak az egyénhez és segítsem őt saját erőforrásai felfedezésében.
Úgy gondolom, az igazán tartalmas életből nem hiányozhat a szenvedély!
Szenvedéllyel megélni a pillanatot, a hobbit, szenvedéllyel végezni a munkát…
Az egyéni konzultációim és a csoportfoglalkozásaim során arra törekszem, hogy az ügyfelek elfogadottnak érezzék és megértsék önmagukat, valamint ráébredjenek arra, hogy a szenvedélyhez való hozzáállásuk megváltoztatása az életüket is megváltoztatja.
Munkaköröm: szakmai vezető, közösségi koordinátor, tereptanár

Végzettségem: Szakvizsgázott szociális munkás, Mediátor; Tereptanár; Művészetterapeuta; Rehabilitációs asszisztens; BLS instruktor; Coach; Tréner

E-mail: talentumnyhaza@gmail.com
Tel.: 06-30-627-8880

„A szenvedély, legyen tűz az életedben, felhajtóerő, mely előre visz!”

Tóth Ibolya

Munkakör: Közösségi gondozó, Mentálhigiénés munkatárs

Végzettség: Szociálpedagógus, Mentálhigiénés asszisztens, Pszichiátriai közösségi gondozó

Tóth Ibolya vagyok, 2005 óta dolgozom, közösségi gondozóként a Talentum alapítványnál, helyileg a Nyírpazonyi Közösségi Házban. A klienseimnek és családtagjaiknak, a segítségért hozzám fordulóknak, a saját lakókörnyezetükben nyújtok segítséget problémáik megoldásában, személyes céljaik megvalósításában, életviteli készségek fejlesztésében, szabadidő hasznos eltöltésében, szociális ügyintézésben. Közösségi programokat,csoportfoglalkozásokat szervezek, annak érdekében, hogy a kliensek egészséges kapcsolatrendszer, szenvedélybetegség mentes élet kialakítására legyenek képesek.
Szívesen tevékenykedem ebben a munkakörben, a kliensekkel illetve hozzátartozóikkal jó a kapcsolatom, a kölcsönös bizalom, az egymás iránti tisztelet és szeretet, teszi számomra teljessé ezt a munkát. Fontos számomra „minden ember értékének, méltóságának elismerése”.
Számomra illetve munkám során, örök érvényű Marcus Aurelius gondolata:

„Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is.”

Tomasovszkiné Tamás Zsuzsanna

tomasovszkinezsuzsa

Korábban alacsonyküszöbű ellátásban tevékenykedtem. Jelenleg a közösségi ellátásban 26 ellátott életét mentorálom. Segítem, támogatom a klienseket az esetlegesen kialakuló nehéz élethelyzetükben, kríziseikben, jelen vagyok az életükben.

Korábban mindig azt tapasztaltam, hogy a nehéz élethelyzetbe került emberek keresik a társaságomat, szívesen osztják meg velem gondjaikat,problémáikat ezért választottam ezt az utat.

Szabadidőmben szívesen olvasok, kreatívan alkotok és nagyon szeretem a természetet, szeretek elvonultan a csendben lenni!

"Nincs a világon se jó, se rossz: a gondolkodás teszi azzá. Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok."

William Shakespeare

dr. Kovácsné Demeter Márta

Munkakör: Közösségi gondozó

Dr. Horváth Endre

Munkakör: Addiktológiai konzultáns

Végzettség: Pszichiáter, Addiktológus, Elmeorvosi szakértő
Tel.: 06-70/513-2724

Alacsonyküszöbű ellátás

Kőpájer István

kopajeristvan

Szociális Munkásként végeztem a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán 2007-ben. A Talentum Alapítványnál 2012 óta dolgozom, mint koordinátor. Szívesen veszem ki a részem szinte minden feladatból, így különböző megkereső programokon, partiszervízben, iskolákban, egyéni és csoportos foglalkozások alkalmával is találkozhatnak velem. E mellett a projektek előkészítésében, kitalálásában is nagy részt vállalok.

Az egyéni esetkezelések állnak talán a legközelebb hozzám, szeretek a megszokott kérdésektől és helyszínektől is eltérni, úgy gondolom, ha kellően színes a segítői folyamat, akkor hatékonyabban tudjuk elérni a célt. Miért csinálom? Talán a tanulás miatt. Ugyan úgy tanulok egy-egy esetből, mint ahogy a kliens, hatással van rám az, aki szemben ül velem, mint ahogyan én őrá. Ha nyitottak vagyunk a világra, a világ is nyit felénk.

Szilágyi Klarissza

szilagyiklarissza

Szilágyi Klarissza vagyok, 22 éves. Tanulmányaimat a Nyíregyházi Egyetem Szociális- és ifjúsági munka szakán folytattam, ezt követően csatlakoztam az Alapítványhoz, mint alacsonyküszöbű segítő. Egész kiskorom óta szeretek másokon segíteni, emiatt úgy érzem megtaláltam a helyem, a nekem való foglalkozást. Korábban fiatalokkal foglalkoztam, ezután csöppentem bele az alacsonyküszöbű ellátás világába. Tapasztalataim szerint egyre gyakoribb, hogy az ember úgy érzi nincs, aki segítsen rajta, meghallgassa őt, vagy épp bátorítsa a változásra. Éppen ezért célul tűztem ki, hogy olyan szakember legyek, akihez bárki bármikor szívesen fordul segítségért. Úgy gondolom maga a hajlandóság a változásra az első lépés valami sokkal jobb felé.

„Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy!”

Dánku-Nagy Bernadett

nagybernadett

Dánku-Nagy Bernadett vagyok. Szociálpedagógusként végeztem 2014-ben. Mindig is olyan hivatást képzeltem el magamnak, ahol emberekkel foglalkozhatok, segíthetem őket. A diplomám megszerzése után munkahelyeimen gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoztam. 2016 óta dolgozom Talentum Alapítványnál. A korosztály kiszélesedett, de továbbra is sokat mozgok fiatalok körében: iskolákban, városi programokon, fesztiválokon, szórakozóhelyeken és különböző megkereső tevékenységeinken. Mivel szabadidőmben én is szívesen járok koncertekre, fesztiválokra, úgy gondolom fő feladatunk, hogy megtanítsuk a mai fiataloknak hogyan lehet biztonságosan, szermentesen szórakozni, bulizni.

Fontosnak tartom a munkánkat, mert az ember bizonyos élethelyzetbe kerülve segítség nélkül már nem tud megküzdeni minden problémájával, s ha nem kap támogatást, elveszti ezt a "csatát". Az első lépést a legnehezebb megtenni, utána már nem kell egyedül mennie ezen a göröngyös úton senkinek!

Pásztorová Marianna

pasztormariannaMunkakör: Alacsonyküszöbű konzultáns