Munkatársaink

Szabóné Kiss Tünde

Szabóné Kiss Tünde vagyok, 2006 óta dolgozom a Talentum Alapítványnál szociális munkásként. Szeretem a kihívásokat, az egyszerűséget, az innovatív és kreatív dolgokat. Életem és munkám során meghatározó értékek a tisztelet, a hitelesség, a megértő, de őszinte kommunikáció és a hit.

Szenvedélybeteg emberek és hozzátartozóik számára segítséget nyújtani számomra igazi kihívás, hisz nincs két teljesen egyforma élet, egyforma sors, egyforma probléma.
Időnként elgondolkodtat, megállásra késztet egy-egy igazán problémás élethelyzet, de egyidőben arra ösztönöz, hogy utat találjak az egyénhez és segítsem őt saját erőforrásai felfedezésében.
Úgy gondolom, az igazán tartalmas életből nem hiányozhat a szenvedély!
Szenvedéllyel megélni a pillanatot, a hobbit, szenvedéllyel végezni a munkát…
Az egyéni konzultációim és a csoportfoglalkozásaim során arra törekszem, hogy az ügyfelek elfogadottnak érezzék és megértsék önmagukat, valamint ráébredjenek arra, hogy a szenvedélyhez való hozzáállásuk megváltoztatása az életüket is megváltoztatja.

Végzettség
Szakvizsgázott szociális munkás, Mediátor; Tereptanár; Művészetterapeuta; Rehabilitációs asszisztens; BLS instruktor; Coach; Tréner
Intézményvezető, Szakmai vezető
Telefonszám
A szenvedély, legyen tűz az életedben, felhajtóerő, mely előre visz!
Tóth Ibolya

Ibolya 13 éve dolgozik az Alapítványnál szociális munkatársként. Nyírpazonyban szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik.

hitvallása, hogy minden embernek van értékes tulajdonsága, melyet megtalálva és felerősítve tudatosítani kell bennük, hogy értékesek. Fontosnak tartja a rászorulókkal való törődést, foglalkozást. Minden ember más, mindenkihez más úton és idő alatt juthat el, igyekszik minél előbb rátalálni erre az útra, hogy megnyíljanak számára az emberek, hiszen csak így tud segíteni.

Legnagyobb kihívást számára az emberekben a motiváció elérése jelenti. A napi problémákat igyekszik nem hazavinni, hanem megoldani, vagy rövid időn belül megoldást találni rájuk.
Szabadidejében szeret olvasni, kerékpározni, 3 éve rendszeresen jógázik, emellett szeret a családjával lenni, kirándulni, utazni.

Mivel munkája során alapvető számára a hitelesség, ezért nem iszik, nem dohányzik, káros szenvedélye nincs.

Szociálpedagógus, Mentálhigiénés asszisztens, Pszichiátriai közösségi gondozó
Szociális munkatárs
Telefonszám
Tanulj meg mosolyogni; A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra, és aki harcol az győzhet is.
Kőpájer István

Szociális Munkásként végeztem a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán 2007-ben. A Talentum Alapítványnál 2012 óta dolgozom, 2018 márciusáig mint alacsonyküszöbű koordinátor, azóta mint a közösségi ellátás szociális munkatársa.

Amikor eljött a pillanat, hogy szakmát válasszak magamnak, én inkább hivatást választottam. Hiszem, hogy bárki képes a változásra, csak egy kis segítségre, és nyitottságra van szükség. A főiskolai éveket is igyekeztem minél hasznosabban, és minél több tapasztalatot szerezve eltölteni. Most is tanulok. Minden kliensemtől! Ahogyan én hatással vagyok a kliensekre, ők ugyan úgy hatással vannak rám. A mentális erőnlétemet futással edzem, amikor is kilométerről kilométerre keresem a határaimat. Épp úgy lépek ki a komfortzónámból, ahogyan a klienseimet ösztönzöm erre. Fájdalmas egy folyamat, azonban rendkívül izgalmas is.

Az én technikám, hogy főleg kérdésekkel világítok rá a problémák eredetére, vagy a lehetséges megoldásra. Tanácsot sosem adok, hiszen számomra az a legfontosabb, hogy a hozzám problémával forduló önmaga találja meg a számára legjobb megoldást. Szeretek visszatükrözni, összefüggésekre rávilágítani. Akkor érzem sikeresnek az adott ülést, ha a klienssel együtt utazhatok, ha elkísérhetem az ő első, sőt, a sokadik kilométeréig.

A nyíregyházi szenvedélybetegek közösségi ellátásába kerülők velem dolgoznak megoldandó feladataikon.

Általános szociális munkás, Coach, OH Instruktor
Szociális munkatárs
Skype
Ha nyitottak vagyunk a világra, a világ is nyit felénk.
Dánku-Nagy Bernadett

Dánku-Nagy Bernadett vagyok. Szociálpedagógusként végeztem 2014-ben. Mindig is olyan hivatást képzeltem el magamnak, ahol emberekkel foglalkozhatok, segíthetem őket.

A diplomám megszerzése után munkahelyeimen gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoztam. 2016 óta dolgozom Talentum Alapítványnál. A korosztály kiszélesedett, de továbbra is sokat mozgok fiatalok körében: iskolákban, városi programokon, fesztiválokon, szórakozóhelyeken és különböző megkereső tevékenységeinken.

Mivel szabadidőmben én is szívesen járok koncertekre, fesztiválokra, úgy gondolom fő feladatunk, hogy megtanítsuk a mai fiataloknak hogyan lehet biztonságosan, szermentesen szórakozni, bulizni.

Fontosnak tartom a munkánkat, mert az ember bizonyos élethelyzetbe kerülve segítség nélkül már nem tud megküzdeni minden problémájával, s ha nem kap támogatást, elveszti ezt a "csatát". Az első lépést a legnehezebb megtenni, utána már nem kell egyedül mennie ezen a göröngyös úton senkinek!

Szociálpedagógus
Alacsonyküszöbű Intézményvezető
Szilágyi Klarissza

Szilágyi Klarissza vagyok, 22 éves. Tanulmányaimat a Nyíregyházi Egyetem Szociális- és ifjúsági munka szakán folytattam, ezt követően csatlakoztam az Alapítványhoz, mint alacsonyküszöbű segítő. Egész kiskorom óta szeretek másokon segíteni, emiatt úgy érzem megtaláltam a helyem, a nekem való foglalkozást. Korábban fiatalokkal foglalkoztam, ezután csöppentem bele az alacsonyküszöbű ellátás világába. Tapasztalataim szerint egyre gyakoribb, hogy az ember úgy érzi nincs, aki segítsen rajta, meghallgassa őt, vagy épp bátorítsa a változásra. Éppen ezért célul tűztem ki, hogy olyan szakember legyek, akihez bárki bármikor szívesen fordul segítségért. Úgy gondolom maga a hajlandóság a változásra az első lépés valami sokkal jobb felé.

Felsőfokú Szociális Munkás Asszisztens
Terápiás munkatárs
Telefonszám
Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy!
Pásztorová Marianna

Pásztorová Marianna a Felvidékről származik. 2016 óta dolgozik szenvedélybetegekkel a Talentum Európai Fejlődésért Közhasznú Alapítványnál, mint alacsonyküszöbű terápiás munkatárs. Az általa kedvelt idézet is tükrözi, hogy a klienseivel azon az elven dolgozik, hogy mindenki képes a változásra, akár kortól, akár nemtől függetlenül. Soha nem késő és nem szégyen segítséget kérni.
Munkájában fontosnak tartja, hogy segíthet a lelki válságba került személyeknek visszaállítani életükbe az egyensúlyt. Úgy gondolja „Ehhez feltétlenül szükségesek a következő tulajdonságok: empátia, kongruencia és feltétel nélküli elfogadás. Ezek nélkül egy szakember nehezen tud a klienseivel hatékonyan együtt dolgozni.”
Munkahelyén a kliensekkel jó hangulatot, nyitott környezetet teremt, amely a változás útjára tereli-és ott tartja őket. Úgy gondolja ahhoz, hogy kiváló szakemberré válhasson új helyzetekben kell kipróbálnia önmagát, a szakmai fejlődés mellett pedig az önfejlesztésre is sok hangsúlyt fektet.
Számos kiemelkedő szakember munkásságát követi, legújabb kedvence Pál Feri, akinek előadásait és hanganyagait rendszeresen hallgatja.
Szabadidejében önfejlesztéssel foglalkozik, olvas és edzeni jár. Habár fontos számára a testmozgás, és odafigyel az étkezésére, azt vallja: „Nem kell sanyargatni a testünket, hanem figyelni kell a jelzésire, és a szerint élni.”
Bíztat mindenkit, aki lelki válságba került, hogy merjen segítséget kérni, és ne hagyja eluralkodni lelkén a romboló, negatív gondolatokat.

Egészségpszichológus
Terápiás munkatárs
Telefonszám
Minden pillanat egy új esély arra, hogy mindent megváltoztass.