Hogy jobban megérts minket - János - pornográfia függő, drog-, és alkoholbeteg

Beküldte Kőpájer István 2018. szeptember 12-én 08:47-kor.

Ez valószínűleg a gyerekkoromra is visszavezethető, vagyis itt a szüleimre gondolok. a társadalmi neveltetést megkaptam (tisztelt, köszönés, becsületesség stb.), de nem kaptam ismerkedési tanácsokat akár a barátkozással kapcsolatban, vagy a testem megismerésével kapcsolatban. E miatt elkezdtem magam módján megoldani ezeket a problémákat. E miatt kialakult egy függőségem, amit sokáig magam sem ismertem el, pornófüggő lettem. Ekkor jöttem rá, hogy magam is felfedezhetek dolgokat, nem kell senki tanítása. Sok csalódás és elutasítás is közrejátszott a pornófüggőség kialakulásában, pl. osztálytársak, lányok elutasítása, lenézése, a családtagok visszajelzése a tanulásommal, vagy az egész életemmel kapcsolatban, amik nekem nagyon fájtak. Az exem elvesztése, a régi barátok elvesztése, akiket nagyon szerettem és közel álltak hozzám nagyon fájt, valahogy csak túl akartam tenni magam ezeken a dolgokon.

Egy idő után elkezdtem kipróbálni más dolgokat, amikkel a fájdalmamat enyhíthettem. Rászoktam a dohányzásra és a drogokra is. Minden függőségemnek vagy egy közös gyökere, az önbizalomhiány. A családom és a barátok felől folyton azt a visszajelzést kaptam, hogy nem vagyok elég jó nekik. Nem vagyok jó semmire. Addig-addig mondogatták, amíg én is elhittem. Elkezdtem szórakozóhelyekre járni, hogy új embereket ismerjek meg, és belecsöppentem a herbál világába. Új barátaim lettek, akik rendszeresen használták, de e mellet el is ismertek, megbíztak bennem. Új ember lettem, és azt éreztem, hogy új barátaim kedvelik ezt az új embert.

Sokat beszélhetnék ezekről a dolgokról, de ezeket szerintem csak az értheti meg, aki átélt már valamilyen hasonlót (ha pl.: már próbáltál megszabadulni a dohányzástól). Tudom, hogy vannak, akik nem is akarnak megérteni, de ezzel már nem foglalkozom. Dolgozom magamon, már jó ideje nem dohányzom és nem is szívok. A pornófüggőségem is sokat javult.

Hozzászólások