Módszereink

Alapítványunkál több terápiás módszerrel is dolgozunk, hogy minél hatékonyabb legyen a közös munka, amit a klienseinkkel végzünk:

A hangtálak csodálatos hatása

A hangtálak fizikai szinten és energetikai szinten is hatást fejtenek ki az emberre. A hangot évezredek óta hívják segítségül a test és a tudat egységének megteremtéséhez. A hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így válthat ki pozitív élettani hatásokat. A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva fejti ki jótékony hatását. A test és a lélek megnyugtatására, stressz oldásra rendkívül jól használható. A hangtál terápiát, képzett munkatársunk végzi, előre egyeztetett időpontban. Megelőzésben, gyógyulási folyamatok támogatásában, terápiában egyaránt jól alkalmazható.

OH kártya

Az OH - kártyákat eredetileg egy festőművész Ely Raman találta ki azzal a céllal, hogy az emberekhez közelebb hozza a művészetet. A Gestalt pszichológia felfedezte, hogy ezeket a kártyákat nem csak művészeti célból, de terápiás jelleggel is lehet használni. Szavakat társítottak a képekhez, így több mint 7700 kombinációt létrehozva. A képek és a szavak, valamint a segítő célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót. Az OH – módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagát tudja meggyógyítani, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást. A kártyák segítséget adnak, hogy az érzelmek megfogalmazásával, monitorozásával és a szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudattalanunk működéséről, alapérzelmeinkről. A módszert képzett munkatársaink egyéni esetkezelések, konzultációk során, de csoportfoglalkozások alkalmával is használják.

Coaching

A coaching egy olyan módszer, amelynek során strukturált beszélgetéseken és gyakorlatokon (önismereti, kommunikációs, stb.) keresztül a coach afféle személyi edzőként segít kliensének abban, hogy az megoldjon egy adott problémát az életében. A coaching folyamat során mindig egy adott problémán dolgozunk. Nagyon fontos: a coach nem tanácsadó, a kliens maga találja meg a saját legjobb megoldását egy adott helyzetre. A coach tükröt tart neki a folyamat során, azáltal, hogy fejleszti az önismeretét és többféle oldalról világítja meg kliense számára az adott problémát. Mivel érzelmileg nem vonódik be (barátokhoz, családtagokhoz hasonlóan), ezért új perspektívákat tud kínálni. A szemléletformálás és szemléletváltás révén a kliens magától is megtalálja a kivezető utat. A módszert coach képesítéssel rendelkező kollégáink alkalmazzák, elsősorban egyéni konzultációk alkalmával.