Munkatársaink

Szabóné Kiss Tünde

Tünde  2006 óta dolgozik a Talentum Alapítványnál szociális munkásként. Szereti a kihívásokat, az egyszerűséget, az innovatív és kreatív dolgokat. Élete – és munkája során meghatározó értékek a tisztelet, a hitelesség, a megértő, de őszinte kommunikáció és a hit.

Szenvedélybeteg emberek és hozzátartozóik számára segítséget nyújtani számára igazi kihívás, hisz azt vallja nincs két teljesen egyforma élet, egyforma sors, egyforma probléma.
Időnként elgondolkodtatja, megállásra készteti egy-egy igazán problémás élethelyzet, de egyidőben arra is ösztönzi, hogy utat találjon az egyénhez és segítse őt saját erőforrásai felfedezésében.
Úgy gondolja, az igazán tartalmas életből nem hiányozhat a szenvedély!
Szenvedéllyel megélni a pillanatot, a hobbit, szenvedéllyel végezni a munkát…
Az egyéni konzultációi és a csoportfoglalkozásai során arra törekszik, hogy az ügyfelek elfogadottnak érezzék és megértsék önmagukat, valamint ráébredjenek arra, hogy a szenvedélyhez való hozzáállásuk megváltoztatása az életüket is megváltoztatja.
 

Végzettség
Szakvizsgázott szociális munkás, Mediátor; Tereptanár; Művészetterapeuta; Rehabilitációs asszisztens; BLS instruktor; Coach; Tréner
Munkakör
Közösségi Ellátás Intézményvezető, Szakmai vezető
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
A szenvedély, legyen tűz az életedben, felhajtóerő, mely előre visz!
Tóth Ibolya

Ibolya 13 éve dolgozik az Alapítványnál szociális munkatársként. Nyírpazonyban szenvedélybetegek közösségi ellátásával foglalkozik.

Hitvallása, hogy minden embernek van értékes tulajdonsága, melyet megtalálva és felerősítve tudatosítani kell bennük, hogy értékesek. Fontosnak tartja a rászorulókkal való törődést, foglalkozást. Minden ember más, mindenkihez más úton és idő alatt juthat el, igyekszik minél előbb rátalálni erre az útra, hogy megnyíljanak számára az emberek, hiszen csak így tud segíteni.

Legnagyobb kihívást számára az emberekben a motiváció elérése jelenti. A napi problémákat igyekszik nem hazavinni, hanem megoldani, vagy rövid időn belül megoldást találni rájuk.
Szabadidejében szeret olvasni, kerékpározni, 3 éve rendszeresen jógázik, emellett szeret a családjával lenni, kirándulni, utazni. 

 Mivel munkája során alapvető számára a hitelesség, ezért nem iszik, nem dohányzik, káros szenvedélye nincs. 

Végzettség
Szociálpedagógus, Mentálhigiénés asszisztens, Pszichiátriai közösségi gondozó
Munkakör
Szociális munkatárs
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
Tanulj meg mosolyogni; A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra, és aki harcol az győzhet is.
Kőpájer István

István 2012 óta dolgozik a Talentum Alapítványnál, 2018 márciusáig, mint alacsonyküszöbű koordinátor, azóta, mint a közösségi ellátás szociális munkatársa.
Amikor eljött a pillanat, hogy szakmát válasszon magának, ő inkább hivatást választott. Hiszi, hogy bárki képes a változásra, csak egy kis segítségre, és nyitottságra van szükség. 
A főiskolai éveit igyekezett minél hasznosabban, és minél több tapasztalatot szerezve eltölteni. Úgy gondolja most is folyamatosan tanul- minden egyes kliensétől! Ahogyan ő hatással van a kliensekre, ők ugyan úgy hatással vannak rá. Mentális erőnlétét futással edzi, amikor is kilométerről kilométerre keresi saját határait. Épp úgy lép ki a komfortzónájából, ahogyan a klienseit ösztönzi erre. Fájdalmas egy folyamat, azonban rendkívül izgalmas is.
Technikája, hogy főleg kérdésekkel világít rá a problémák eredetére vagy a lehetséges megoldásra. Tanácsot sosem ad, hiszen számára az a legfontosabb, hogy a hozzá problémával forduló önmaga találja meg a számára legjobb megoldást. Akkor érzi sikeresnek az adott ülést, ha a klienssel együtt utazhat, ha elkísérheti az ő első, sőt, a sokadik kilométeréig.
 

Végzettség
Általános szociális munkás, Coach, OH Instruktor
Munkakör
Szociális munkatárs
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
Skype
Ha nyitottak vagyunk a világra, a világ is nyit felénk.
Lakatos Róbert Sándor
Munkakör
Terápiás munkatárs
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
Dánku-Nagy Bernadett

Dánku-Nagy Bernadett vagyok. Szociálpedagógusként végeztem 2014-ben. Mindig is olyan hivatást képzeltem el magamnak, ahol emberekkel foglalkozhatok, segíthetem őket.

A diplomám megszerzése után munkahelyeimen gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoztam. 2016 óta dolgozom Talentum Alapítványnál. A korosztály kiszélesedett, de továbbra is sokat mozgok fiatalok körében: iskolákban, városi programokon, fesztiválokon, szórakozóhelyeken és különböző megkereső tevékenységeinken.

Mivel szabadidőmben én is szívesen járok koncertekre, fesztiválokra, úgy gondolom fő feladatunk, hogy megtanítsuk a mai fiataloknak hogyan lehet biztonságosan, szermentesen szórakozni, bulizni. 

Fontosnak tartom a munkánkat, mert az ember bizonyos élethelyzetbe kerülve segítség nélkül már nem tud megküzdeni minden problémájával, s ha nem kap támogatást, elveszti ezt a "csatát". Az első lépést a legnehezebb megtenni, utána már nem kell egyedül mennie ezen a göröngyös úton senkinek!

Végzettség
Szociálpedagógus
Munkakör
Alacsonyküszöbű Ellátás Intézményvezető
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
Nagy Annamária

Anna 2018 júniusa óta dolgozik a Talentum Alapítvány Alacsonyküszöbű ellátásában, mint terápiás munkatárs. Mindig is segítői szerepben tevékenykedett, számára egyértelmű volt, hogy ezt a pályát választja, hiszen szeret emberekkel foglalkozni.
Anna jóga-és pilates oktatóként is helyt áll magánéletében, ugyanakkor ott szerzett élményeit/tapasztalatait szeretné munkája során is kamatoztatni, hiszen fontosnak tartja a test és a lélek egyensúlyát. Prevenciós személetével az egészség megőrzésére, az egészségtudatos magatartás kialakítására fekteti a hangsúlyt.

Végzettség
Szociális munkás
Munkakör
Szociális munkatárs
Email:
talentumnyhaza [at] gmail.com
Telefonszám
A keresett fény a saját szívedben van!