Hogy jobban megérts minket - Zsolti - szerencsejátékfüggő

Beküldte Kőpájer István 2018. augusztus 23-án 15:27-kor.

Talán, ha ezt a levelet elolvasod, nem egyből elítélni fogsz, hanem kicsit elgondolkodni azon, hogy miért vagyok az, aki, és miért tettem azokat a dolgokat, amiket elkövettem. 
Gyerekkoromban rengeteg rossz dolgot láttam, amit felnőttként is elég végig nézni és soha nem volt olyan kapcsolat a szüleim és énközöttem, hogy bármit megoszthattam volna velük, mint egy „normális” családban. Soha nem volt mellettem egyetlen igazi barát sem, akinek elmondhattam volna a gondjaim. Amikor végre találtam ilyen embereket akkor egy külföldre költözés miatt újra elveszítettem, vagy eltávolodtam tőlük, így ismét magamra maradtam.

Sokszor éreztem azt, hogy kevesebb vagyok a többieknél, és ezért is kezdtem el a szerencsejátékot.

Nem volt hobbim, amiben kikapcsolódhattam volna. A sport szeretete volt akkoriban, ami le tudott kötni és ekkor támadt az a gondolatom, hogy játsszak. Kamatoztatni tudtam az ismereteim és amikor nyertem végre, sikeresnek érezhettem magam és büszkén mentem el kiváltani a nyereményemet, mert amikor átadtam a szelvényt és sokat nyertem végre azt láttam, hogy valaki irigy rám. Ezt az én saját sikeremnek vettem. Tudom, hogy nem ez az, amiben ki kellett volna teljesednem, de azt éreztem, hogy csak ehhez értek igazán, és ebben vagyok jó. 
Persze állandóan nem lehet nyerni, így a vége mindig az volt, hogy szinte az összes pénzem elbuktam. Ha lett volna mellettem egy olyan személy, aki visszahúzott volna, vagy csak „seggberúgott” volna, talán nem alakult volna ki bennem ennyire ez a függőség. Próbáltam abbahagyni ezt a játékot, de amikor az életem olyan szakaszba került, hogy „sarokba voltam szorítva”, akkor a kiutat mindig a játékban kerestem. Ekkor végre kizárhattam minden gondot az életemből és boldog voltam és sikeresnek éreztem újra magam. 
Kezdem megtanulni azt, hogy ez a játék semmire sem megoldás és nem ebbe kell menekülni. Találtam egy hobbit magamnak, amiben kiteljesedhetek és sikeres lehetek anyagi és érzelmi károsodás nélkül. Nyitott lettem az új emberek felé és nem zárkózom magamba.

Remélem, hogy ezeket a sorokat olvasva megváltozik a véleményed rólam és nem csak egy szerencsejáték-függőnek látsz, hanem csak egy egyszerű szeretnivaló embernek, aki sok rossz döntést hozott az életében, de kész a változásra és tesz is mellette. 
 

Hozzászólások