Valahol Nyíregyházán…

Beküldte editor 2012. szeptember 02-án 17:54-kor.

Ma éjszaka szemtanúk előtt megmentettem egy gyalogos életét…

A belső körúton haladtam a hunyadi út irányában amikor elhaladtam mellette. Egy sugallatra hallgatva visszafordultam a kocsival és utánamentem amikor a körúthoz értem , ő pont akkor kezdte meg az átkelést! amikor a bal oldalról láttam egy közeledő autót. Lefékeztem a kereszteződés előtt kipattantam a kocsiból a dudát nyomva és rohantam a körút közepére! A srác a kocsi előtt esett össze és én közéjük rohantam….

Kicsi kellet hozzá, hogy a srácon ne gázoljon keresztül az autós. Meg sem állt.(gratulálok neki..)
Át kísértem az úton a MEREV RÉSZEG srácot. Kértem hogy pihenjen meg a korlátnál mert biztos kicsit megszédült. A Bujtosi tó partjánál két “jó képességű” fiatalember !!ólálkodott!! amikor meglátták , hogy a srác ott van nekitámasztva a korlátnak akkor odamentek hozzá. Tudjátok: “bratyiskodni”! Ültem a kocsiba és vártam. A srác kis idő múlva úgy ítélte meg , hogy ő elindul az örökös föld irányában. A járda lejt, a srác megindul és neki esik a villanyoszlopnak. Áthajtok a kocsival a kereszteződésen és megkérdem hova tart. Szólok neki hogy haza viszem mert aggódom ,hogy nehogy nagyobbat zakózzon. A srác megindul a kocsimhoz amivel épp lehúzódok a jobb oldalra és ő a kocsim alá esik! még szerencse , hogy pont megálltam! Összeszedem és beültettem a kocsimba. Ő mondta a címet és haza vittem. Amikor kiszállt annyit mondott hogy ” Te vagy az Isten” és csak annyit válaszoltam , hogy csak egy ember vagyok és ha majd józan lesz akkor ráköszönök.

Azt mondta Isten vagyok! Nem vagyok az de tényleg egy isteni sugallat vezérelt , hogy figyeljem azt az embert! A kocsi a “két jótevő”, a tó!

Ezt nem azért írtam le hogy én milyen karakán faszagyerek vagyok, hanem azért hogyha tényleg van rá lehetőséged akkor vegyél magadon erőt és te is tedd meg… …hogy segítesz adott pillanatban!

Erősíti bennem ezt az érzést az a tény , hogy a párom a 10 hónapos lányunkkal a stadion előtt ment kerékpárral amikor egy nevezzük “hölgynek” szabálytalanul lekanyarodott előttük kerékpárjával úgy , hogy az első keréknél összeakadtak és felborultak. A “hölgy”(hogy zavarodjon meg!!!) meg sem állt csak lassított és visszaszólt nekik fennhangon, hogy ugye nincs nagy baj. A párom lehorzsolta a lábát a kezét,megütötte magát elég rendesen a pici lányunk be volt kötve és őt védte az ülés. És mit ad Isten egy hajléktalan ment oda nekik felállni és rendbe szedni magukat… mert tudjátok a stadion előtt hétköznap ebédidő után verőfényes napsütésben egy teremtett lélek sincs. Az Úr még el is kísérte a kis családomat a közeli orvosi rendelőbe , hogy gyorsan meg tudják vizsgálni a kislányunkat nincs-e valami nagyobb baja az ijedelmen kívül…

Köszönöm Mindenkinek aki ilyen!