leszokás

Beküldte editor 2015. november 12-én 10:54-kor.

A nyíregyházi AE (Alkoholizmus Ellenes) Klub Regionális Fórumán vettem részt 2015. november 7-én. A rendezvényen Drahos Ferenc bemutatta a Klubok helyzetét, Dr. Erdélyi Ágnes és Dr. Horváth Endre egy-egy előadást tartott magáról az alkoholbetegségről, kezelésének elveiről.

Hogy áll az AE Klub?

Beküldte editor 2015. október 21-én 10:46-kor.

A koffeintolerancia egy olyan kifejezés, amely alatt azt értjük, hogy koffein tartalmú italokra (kávé, tea, energiaitalok) hogyan reagál egy adott személy. A koffeintolerancia különbözik a koffeinérzékenységtől. A toleranciát az idők során szerezzük meg, míg a koffeinérzékenység egy genetikai hajlamra utal, amikor a szervezet nem tudja feldolgozni a koffeinmolekulákat.

Beküldte editor 2015. szeptember 15-én 10:25-kor.

A szerhasználat befejezése – attól függ természetesen, hogy mit, és mennyi ideig használt –  olyan nem kívánt mellékhatásokkal járnak, amelyek sokak kedvét elveszik a szermentes élettől, azonban megfelelő segítséggel (család, kórház, szakemberek) sokaknak sikerül egy életen keresztül absztinensnek maradniuk.

Mielőtt fiatalként komolyabban belevágnánk a fejszénket valamilyen szerbe, érdemes a következőkkel tisztában lenni, mivel a leszokáshoz rögösebb út vezet, mint a rászokáshoz!